Keuring vrachtwagen rijbewijs (C)

Sinds 19 januari 2013 gelden er nieuwe Europese Richtlijnen voor het groot rijbewijs. Een belangrijke verandering is dat de geldigheid van het rijbewijs C en D is verkort van 10 naar 5 jaar. Dat betekent dat vrachtwagen- en buschauffeurs, ongeacht hun leeftijd, verplicht zijn zich om de 5 jaar medisch te laten keuren door een keuringsarts.

Bij Keurdokter kunnen zowel vrachtwagenchauffeurs van grote transportbedrijven als kleine zelfstandigen,  zzp’ers en particulieren terecht voor een vrachtwagen rijbewijs keuring. Tijdens deze medische keuring wordt gekeken of iemand aan de normen voldoet om zelfstandig en veilig een voertuig te besturen. Onze gecertificeerde keuringsartsen beoordelen uw algemene lichamelijke en geestelijke conditie en het functioneren van armen, benen en wervelkolom. Daarnaast wordt u tijdens de rijbewijskeuring getest op uw zicht, gehoor, bloeddruk en bloedwaarden.

Ook verzorgen wij sectorpas-keuringen voor bestuurders van vrachtvervoer en busvervoer (medibuspas). De sectorpas is verplicht voor bestuurders die transport verrichten voor derden en heeft een geldigheid van 5 jaar.

Voor de Vrachtwagen rijbewijs keuring (C) dient u mee te nemen:
•een eigen verklaring (verkrijgbaar bij uw gemeentehuis of het CBR)
•uw legitimatiebewijs
•een beetje urine
•uw eventuele medicijnen
•eventuele medische gegevens

keyboard_arrow_up
× Chat via WhatsApp